Presentaties

Klik op de afbeelding om de presentatie te downloaden.

Ontvangst / Welkom

20140904-IPFOS-1-Welkom-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Christiaan Tromp – actromp@ipfos.eu
Marin Meijer – maj.meijer@axyos.nl
David van As – d.vanas@bpfbouwnijverheid.nl

Governance, uw aansprakelijkheid

20140904-IPFOS-2-Slottje-Russell-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Arie Slottje – aslottje@ipfos.eu
Reinier Russell – reinier.russell@russell.nl

De risico’s binnen uw verplichtingen

20140904-IPFOS-3-Post-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Frank Post – ftpost@ipfos.eu

Heeft een ‘kleine’ slager bestaansrecht / “Slager keurt eigen vlees”

20140904-IPFOS-4-Vd-Zon-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Daan van der Zon – info@slagerijvanderzon.nl

Het toezicht van DNB op het bestuur en de RvT

20140904-IPFOS-5-DNB-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Linda Hobbelt – l.j.hobbelt@dnb.nl
Klaas Fokkema – k.s.fokkema@dnb.nl

In welk economisch scenario bevinden wij ons?

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Feike Goudsmit – feikegoudsmit@capgroup.com
Martyn Hole – martyn.hole@capitalinternational.com

Verslagen DNB

Fondsen worstelen met vragen DNB over premiebesluit 2015

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

DNB mist nog statuten van kwart pensioenfondsen

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

Biografieën Gastsprekers

Klik op een naam om de biografie te bekijken. [collapse id=”collapse_81″ class=””]
[citem title=”David van As / Directeur Bpf Bouw” id=”citem_7″ parent=”collapse_81″]
David is sinds 2011 werkzaam als directeur van het bestuursbureau van bpfBOUW. Daarvoor vervulde hij diverse leidinggevende rollen bij DNB en voorheen de Pensioen- en Verzekeringskamer. David startte zijn loopbaan als accountant bij EY. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de risicogebaseerde controle- en toezichtsaanpak van accountants resp. toezichthouders. Vanaf 2008 heeft hij zich in het bijzonder gericht op de vraagstukken van goed pensioenfondsbestuur. Welke risico’s loopt een bestuurder en welke aansprakelijkheid kan daaruit voortvloeien? We staan aan het begin van dit debat.
[/citem]
[citem title=”Arie Slottje / Associate Partner IPFOS & Symetrics” id=”citem_64″ parent=”collapse_81″]
Arie is Associate Partner bij IPFOS en bij Symetrics. Daarnaast is Arie part-time docent Research Methodology aan een internationale business school en visiteur bij diverse pensioenfondsen. Arie is gepromoveerd aan de universiteit van Bradford UK. De titel van zijn proefschrift luidt: ‘Did Dutch company pension fund decision-makers step up to the plate? Het proefschrift gaat in op: implementatie van pension fund governance principles, besluitvormingsprocessen, ‘being in control’ en risico management van enkele Nederlandse ondernemingspensioenfondsen in de periode van Q3 2008 – Q1 2009.
[/citem]
[citem title=”Christiaan Tromp / CEO IPFOS” id=”citem_12″ parent=”collapse_81″]
Christiaan is een doorgewinterde executive manager en organisator die op diverse fronten bedrijven en pensioenfondsen met complexe activiteiten heeft bijgestaan. Zo heeft hij voor een aantal pensioenfondsen een evaluatie van het fiduciair management uitgevoerd. Eveneens heeft Tromp reorganisaties van de vermogensbeheer en treasury afdeling uitgevoerd bij een aantal bedrijven. De brede werkervaring van Tromp is opgedaan bij nationale en internationale ondernemingen. Ondernemingen die zowel aan de ‘sell-side’ als aan de ‘buy-side’ opereren. Hierdoor heeft Tromp een zeer goede ervaring opgedaan met ‘Front and Backoffice’ afdelingen, maar ook met klant ondersteunende afdelingen.
[/citem]
[citem title=”Frank Post / Actuaris IPFOS” id=”citem_47″ parent=”collapse_81″]
Frank is ruim 30 jaar werkzaam in pensioenveld. Hij heeft met name veel ervaring opgedaan als senior consultant bij actuariële bureaus zoals Towers Watson. Vanuit zijn technische achtergrond is zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid van alle stake-holders van pensioenfondsen een gegeven. Als adviserend en certificerend actuaris heeft hij vele pensioenfondsen begeleid op actuarieel en pensioentechnisch gebied. Daarnaast heeft hij veel affiniteit met het inregelen en begeleiden van administratieve processen. Zo is hij onder andere directeur a.i. geweest van een pensioenadministratiebureau. Zijn ervaring met pensioenfondsbesturing betreft grotendeels pensioenfondsen in de Rotterdamse haven, de Chemie en daarnaast DE toezichthouder van pensioenfondsen en verzekeraars.
[/citem]
[citem title=”Reinier Russell / Partner Russell Advocaten” id=”citem_94″ parent=”collapse_81″]
Reinier Russell is sinds 1990 als advocaat en mediator werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht, (bestuurders)aansprakelijkheid, arbeidsrecht en contractenrecht. De laatste 15 jaar is hij managing partner van Russell Advocaten, een full-service advocatenkantoor in Amsterdam. Tevens is hij onder meer Honorair Consul van Brazilië, Lid Begeleidingscommissie van de PAO-opleiding Besturen van Filantropische fondsen, VU Amsterdam en Oprichter Netwerk Young Philanthropic Professionals.
[/citem]
[citem title=”Linda Hobbelt / Afdelingshoofd Middelgrote en Kleine Pensioenfondsen DNB” id=”citem_66″ parent=”collapse_81″]
Linda Hobbelt is werkzaam bij de Nederlandsche Bank als hoofd van de afdeling die toezicht houdt op middelgrote en kleine pensioenfondsen. Zij studeerde bedrijfseconomie en was enkele jaren werkzaam als registeraccountant bij PwC. Haar loopbaan bij DNB begon bij de Interne Accountantsdienst, zij was vervolgens sectiehoofd Risico en Procesmanagement, projectleider bij de ontwikkeling en invoering van de toezichtaanpak FOCUS!
[/citem]
[citem title=”Martyn Hole / Senior Vice President Capital Group” id=”citem_4″ parent=”collapse_81″]
Martyn Hole is Senior Vice President met investment specialist verantwoordelijkheden binnen Capital Group. Hij is sinds 2003 werkzaam bij Capital Group, daarvoor werkte hij 21 jaar bij JP Morgan Asset Management als research analist, portfolio manager, en asset allocatie strategist. Martyn Hole is cum laude afgestudeerd in de natuurwetenschappen aan de universiteit van Cambridge. Tevens is hij Chartered Financial Analyst en is een voormalig lid van het bestuur van de National Association of Pensions Funds. Hij is momenteel lid van het beleggingscommittee van één van de grootste liefdadigheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk, de Health Foundation.
[/citem]
[citem title=”Martin Mijer / Managing Partner Axyos” id=”citem_50″ parent=”collapse_81″]
Meijer heeft ruime ervaring als bestuursadviseur op het terrein van governance, honorering en pensioen. Meijer is tevens professioneel pensioenfondsbestuurder. Vele jaren werkervaring bij Kempen & Co, General Electric , Sara Lee|DE en Berenschot zijn een prima basis voor het Axyos ondernemerschap. Als managing partner runt hij dit veelzijdige adviesbureau met 14 associate partners, waarbij klanten ondersteund worden zich om te vormen naar de toekomst van morgen. Dat gebeurt vanuit een basis van deskundigheid, game changing en samenwerken. Meijer is tevens NCD bestuurder en STAK bestuurder bij een familiebedrijf.
[/citem]
[citem title=”Daan van der Zon / CEO Slagerij van der Zon te Leiden” id=”citem_51″ parent=”collapse_81″]
Slagerij van der Zon is al 65 jaar hetzelfde. Nou ja, vroeger, nog niet eens heel lang geleden hing het vlees aan haken in de winkel. Sinds de Warenwet bepaald heeft dat we daar met zijn allen ziek van worden, mag dat niet meer. Maar dat is het enige wat verandert is. Nu hangen de karkassen achter in de winkel, in de koelcel. Door het raampje zie je ze hangen. Als er bijvoorbeeld een mooi stuk zijlende wordt gekocht, slepen we zo´n half dier naar de uitbeensectie, alwaar speciaal op verzoek het gewenste stukje vlees wordt uitgesneden. Een verademing om naar te kijken. Bij van der Zon geen boomstammen, ananasburgers en Griekse schijven, maar gewoon vlees zoals het bedoeld was. Als het gehakt op is, dan wordt er gewoon voor je neus nieuwe gedraaid. De meeste vleeswaren worden zelf gemaakt. Proef die ham, dat rookvlees, die rollade! En hoe befaamd is die eigen gekookte en gerookte rookworst? Je krijgt er altijd een plakje van, ook als je 40 of 80 bent. Want wat is dat voor onzin dat alleen een kind een plakje worst zou willen? Juist de grote man lust misschien wel drie stukjes worst…. En als je geluk hebt is de worst zelfs nog warm !
[/citem]
[/collapse]