Presentaties

Klik op de afbeelding om de presentatie te downloaden.

 

Ontvangst / Welkom

20140904-IPFOS-1-Welkom-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Christiaan Tromp – actromp@ipfos.eu

De waarde van economische scenario’s en de kijk op integraal risico

20140904-IPFOS-2-Slottje-Russell-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Jos Berkemeijer – berkemeijer@symetrics.eu

Het gebruik van risicomaten in ALM studies

20140904-IPFOS-3-Post-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Ralph Verhoeks – r.c.verhoeks@dnb.nl

Scenario planning voor verzekeraars onder solvency II

20140904-IPFOS-4-Vd-Zon-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Onno de Vrij – onno.de.vrij@snl.sas.com

Scenario’s binnen het slagersbedrijf

20140904-IPFOS-5-DNB-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Daan van der Zon – info@slagerijvanderzon.nl

Het belang van denken in economische scenario’s

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Sander Boon – boon@symetrics.eu

De mogelijke consequenties van economische scenario’s

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Feike Goudsmit – feike.goudsmit@capgroup.com

Martyn Hole – martyn.hole@capgroup.com

 

Sluiting

20140904-IPFOS-6-Capital-Final-1

Nadere informatie kunt u ontvangen bij:

Christiaan Tromp – actromp@ipfos.eu

Biografieën Gastsprekers

Klik op een naam om de biografie te bekijken. [collapse id=”collapse_81″ class=””]
[citem title=”Janwillem Bouma, Algemeen Directeur Shell pensioenbureau” id=”citem_5″ parent=”collapse_81″]
Janwillem (1962) is ruim 27 jaar werkzaam voor Royal Dutch Shell. Hij heeft in zijn carrière een brede ervaring opgedaan in financiële functies in Nederland en in het buitenland. Zo kwam hij onder andere in aanraking met uitbesteden, change manaement, treasury, M&A, controlling en was hij financieel eindverantwoordelijk in diverse business omgevingen. Sinds 2010 is hij algemeen directeur voor de twee Shell pensioenfondsen in Nederland en is hij sinds 2014 lid van het bestuur van de Pensioenfederatie. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het ANWB Pensioenfonds sinds de invoering van de wet versterking bestuur pensioenfondsen.
[/citem][citem title=”Jos Berkemeijer, Managing Partner Symetrics” id=”citem_6″ parent=”collapse_81″]
Jos (1954) heeft meer dan 35 jaar ervaring als actuaris, CEO en commissaris op het gebied van pensioen- en levensverzekering, pensioenfondsen, zorgverzekeraars en adviesdiensten. Jos vervulde onder meer functies als concernactuaris Interpolis, directievoorzitter Achmea Pensioenen en Sociale Zekerheid, managing director Mercer Nederland en commissaris bij zorgverzekeraar Eno. Op dit moment is Jos Managing Partner bij Symetrics, een Fintech50 2015 bedrijf, dat zich richt op ‘Behavioral Economic Scenario Stress Testing’. Jos is gespecialiseerd in risicomanagement, productontwikkeling, governance en nieuwe wettelijke ontwikkelingen (o.a. solvency, ftk).
[/citem][citem title=”Sander Boon, Managing Partner Symetrics” id=”citem_8″ parent=”collapse_81″]
Sander (1971) heeft meer dan tien jaar ervaring in de wereld van public affairs en financiële dienstverlening. Hij deed onderzoek naar de relatie tussen monetaire ontwikkelingen, financiële liberalisering en de impact op de reële economie. In 2012 verscheen zijn boek De geldbubbel, bij Uitgeverij Business Contact. Hierin beschrijft Sander de historische context van de kredietcrisis. In scenario’s schetst hij tevens de waarschijnlijkheid van een aantal toekomstige ontwikkelingen. Sander publiceert regelmatig in binnen- en buitenland in uiteenlopende media over de politieke economie en het monetaire systeem. Sander is Managing Partner bij Symetrics, een Fintech50 2015 bedrijf, dat zich richt op ‘Behavioral Economic Scenario Stress Testing’. Naast zijn werkzaamheden als Managing Partner geeft hij regelmatig marktcommentaar en lezingen.
[/citem]
[citem title=”Martyn Hole, Senior Vice President, Capital Group” id=”citem_64″ parent=”collapse_81″]
Martyn Hole is Senior Vice President met investment specialist verantwoordelijkheden binnen Capital Group. Hij is sinds 2003 werkzaam bij Capital Group, daarvoor werkte hij 21 jaar bij JP Morgan Asset Management als research analist, portfolio manager, en asset allocatie strategist. Martyn Hole is cum laude afgestudeerd in de natuurwetenschappen aan de universiteit van Cambridge. Tevens is hij Chartered Financial Analyst en voormalig lid van het bestuur van de National Association of Pensions Funds. Hij is momenteel lid van het beleggingscommittee van één van de grootste liefdadigheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk, de Health Foundation.
[/citem]
[citem title=”Christiaan Tromp, CEO IPFOS” id=”citem_12″ parent=”collapse_81″]
Christiaan is een doorgewinterde executive manager en organisator die op diverse fronten bedrijven en pensioenfondsen met complexe activiteiten heeft bijgestaan. Zo heeft hij voor een aantal pensioenfondsen een evaluatie van het fiduciair management uitgevoerd. Eveneens heeft Tromp reorganisaties van de vermogensbeheer en treasury afdeling uitgevoerd bij een aantal bedrijven. De brede werkervaring van Tromp is opgedaan bij nationale en internationale ondernemingen. Ondernemingen die zowel aan de ‘sell-side’ als aan de ‘buy-side’ opereren. Hierdoor heeft Tromp een zeer goede ervaring opgedaan met ‘Front and Backoffice’ afdelingen, maar ook met klant ondersteunende afdelingen.
[/citem]
[citem title=”Ralph Verhoeks , De Nederlandsche Bank” id=”citem_47″ parent=”collapse_81″]
Ralph Verhoeks is werkzaam bij de afdeling Financiële Risico’s Pensioenfondsen van De Nederlansche Bank (DNB). Hij is vanuit deze afdeling betrokken bij het toezicht op financiële risico’s bij zowel pensioenfondsen als ook verzekeraars. Ralph Verhoeks is cum laude afgestuurd in financiële econometrie en bedrijfseconomie. Vanuit deze achtergrond is hij onder meer betrokken bij beleggingsonderzoeken bij pensioenfondsen, bij de invoering van het nieuwe FTK, en bij de invoering van Solvency II (en in het bijzonder interne modellen) bij verzekeraars.
[/citem]
[citem title=”Onno de Vrij, Head of Risk and Fraud, SAS Nederland” id=”citem_94″ parent=”collapse_81″]
Onno de Vrij heeft zich ontwikkeld van modelbouw en databeheer naar risico- en fraudemanagement. Sinds 2009 combineert hij zijn ervaring in model-, data- en risico- en fraudemanagement als Head of Risk & Fraud bij SAS Nederland, verantwoordelijk voor de SAS oplossingen voor Fraudebestrijding en Risicomanagement. In deze rol spreekt hij met diverse bedrijven over de mogelijkheden en uitdagingen van risicomanagement en fraudebestrijding vandaag de dag. Het huidig sentiment leidt tot verscherpte (interne en externe) eisen waarbij vooral het genereren van meer inzicht door het op de juiste manier ontsluiten van data, het doen van geavanceerde analyses en het inbedden in de operationele processen veel terugkerende thema’s zijn.
[/citem]
[citem title=”Daan van der Zon, CEO Slagerij van der Zon” id=”citem_51″ parent=”collapse_81″]
Slagerij van der Zon is al 65 jaar hetzelfde. Nou ja, vroeger, nog niet eens heel lang geleden hing het vlees aan haken in de winkel. Sinds de Warenwet bepaald heeft dat we daar met zijn allen ziek van worden, mag dat niet meer. Maar dat is het enige wat veranderd is. Nu hangen de karkassen achter in de winkel, in de koelcel. Door het raampje zie je ze hangen. Als er bijvoorbeeld een mooi stuk zijlende wordt gekocht, slepen we zo´n half dier naar de uitbeensectie, alwaar speciaal op verzoek het gewenste stukje vlees wordt uitgesneden. Een verademing om naar te kijken. Bij van der Zon geen boomstammen, ananasburgers en Griekse schijven, maar gewoon vlees zoals het bedoeld was.
[/citem]
[/collapse]