Wie zijn wij?

Wij zijn IPFOS. IPFOS is een onafhankelijk Nederlandse bedrijf dat de verantwoordelijkheden, processen en activiteiten van uw organisatie inzichtelijk, eenvoudig en begrijpelijk maakt. Onze professionals hebben ieder hun eigen specialisatie en deskundigheid. Het bundelen van deze specifieke kennis en ervaring van onze mensen vormt de basis voor de versterking van uw governance structuur het risicomanagement en bewerkstelligen van kwaliteitsverbeteringen.

Het uitgangspunt voor onze werkzaamheden is: “Minder is Meer”

Minder informatie, minder complexiteit en minder kosten.
Meer  inzicht, meer grip en meer kwaliteit Hierdoor is ‘in control’ zijn geen streven meer, maar juist de realiteit.

Christiaan_FVD4278_rand

Christiaan Tromp, Managing Partner / Vermogensbeheer & Risicomanagement

Christiaan staat diverse pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en internationale bedrijven bij op het gebied van fiduciair management, integraal risicomanagement, vermogensbeheer, governance en treasury. Deze brede werkervaring is opgedaan bij diverse ondernemingen waaronder Avery Dennison, Mn Services, Atradius, Fortis Investment, Bpf Vervoer, Bpf Bakkers en de ANWB. Christiaan is lid van diverse Raden van Toezicht van pensioenfondsen en verschillende visitatiecommissies. Naast deze activiteiten neemt hij zitting in een aantal beleggingsadvies commissies als externe deskundige. In 2014 heeft Christiaan IPFOS opgericht om kennis binnen zijn netwerk samen te brengen en met als doel maatwerk oplossingen te kunnen leveren aan pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en charitatieve instellingen. Hierbij richt IPFOS zich met name op: Risicomanagement, Juridische aangelegenheden, Vermogensbeheer en Projectmanagement.

Olof_rand

Olof Könst, Partner / Projectmanagement

Olof heeft brede ervaring opgedaan binnen nationale en internationale vermogensbeheerders waaronder Mn Services, Vanguard, Credit Suisse en Delta Lloyd.

Olof heeft diepgaande ervaring in het begeleiden en oplossen van strategische vraagstukken.  Daarnaast heeft hij brede interesse in de actualiteiten rondom vermogensbeheer. Olof is zeer gedreven in het managen van complexe projecten in organisaties met diverse stakeholders. De afgelopen jaren heeft hij een bijdrage geleverd aan het op- en inrichten van een Algemeen Pensioenfonds (APF). In 2018 heeft Olof zich aangesloten bij IPFOS als projectmanager en interimmanager.

Jaap_rand

Jaap Hoek, Partner / Juridische zaken

A lifetime career in financials. Dat is in a nutshell de professionele achtergrond van Jaap. Met zijn juridische en fiscale achtergrond heeft Jaap binnen organisaties als AG Verzekeringen, AMEV, La Caixa (Spanje), VSB Bank, Akbank en MN in zowel managerial als juridisch/fiscale functies zijn expertise opgebouwd. Jaap heeft in zijn rol van Directeur Juridische en Fiscale Zaken van MN jarenlang de dynamische ontwikkelingen binnen de pensioensector op de voet gevolgd. Zijn juridisch/fiscale eindverantwoordelijkheid bestreek zowel het vermogensbeheer, de pensioenadministratie als corporate en governance onderwerpen. Momenteel adviseert en ondersteunt Jaap diverse organisaties binnen de pensioensector inzake een breed scala aan juridische onderwerpen waaronder outsourcing van vermogensbeheer, pensioenadministratie en IT infrastructuur, fiduciair management en governance.  

Rolf_rand

Rolf P.F. Leenhouts, Partner / Risicomanagement

Rolf heeft een zeer uitgebreide en internationale ervaring binnen verschillende multinationale verzekeringsbedrijven op het gebied van liability programma’s,   underwriter van property en als accountmanager voor pensioenplannen. Deze ervaring is onder andere opgedaan binnen de grootste levensverzekeraar van Spanje. De laatste 15 jaar heeft Rolf zich beziggehouden met de vele aspecten van Enterprise Risk Management (ERM) binnen verschillende toezichtsraamwerken. Voor Atriadius Spanje (CyC) was Rolf verantwoordelijk voor het volledig Solvency II compliant maken van de interne organisatie. Na zijn terugkeer in Nederland heeft Rolf gewerkt voor de internationale brancheorganisatie van kredietverzekeraars (ICISA) als consultant. Bij de AFM heeft hij op ad interim basis de functie van Risk Officer vormgegeven. Rolf brengt een diepe ervaring op het gebied van risicomanagement met zich mee (IORP II en Solvency II). Dit wordt gecombineerd met een pragmatische blik op de uitdagingen die een immer complexe omgeving met zich brengt.  

Hilmar_rand

Hilmar Nierop, Adviseur / Juridische zaken

Voortdurende nieuwsgierigheid, creativiteit en operationeel inlevingsvermogen. Dat is wat Hilmar leidt bij de ontwikkeling van zijn brede loopbaan in de financieel-juridische sector, na de succesvolle afronding van een studie belasting- en vennootschapsrecht. Lange tijd werkte Hilmar als financieel adviseur en manager bij financiële instellingen en vermogensbeheerders, zoals Arthur Andersen, Robeco, Rabobank, Van Lanschot en Prudential Financial Inc. (USA). Sinds 2006 legt Hilmar zich bij zijn werkzaamheden voor (inter)nationale partijen toe op governance, risk, compliance/legal, met betrekking tot het uitbesteden van fiduciair management, vermogensbeheer, financieel-gerelateerde B2B diensten, grensoverschrijdende transacties en de afwikkeling van claims via “class-actions”. Momenteel is Hilmar gericht op de vertaalslag van de ‘hoog-over’ vereisten van wet- en regelgeving, naar de operationele implementatie van een meer geïntegreerd kwaliteits-, compliance- en risicobeheersingskader.